Home > Recepten

Kip uit Martinique

1 kip

100 g boter

2 lepels olie

zout

zwarte peper

cayennepeper

150 g kippenlevertjes

1 uitje

1 teentje knoflook

2 bananen

1 lepel bloem

1,5 dl koffieroom

2 lepels citroensap

1 glas witte rum
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Martinique
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Zout de kip naar smaak en braad de kip lichtbruin in 75 gr boter en de olie.

Bak apart de fijngesneden levertjes en het gesnipperde uitje in de rest van de boter. Voeg na hoogstens 10 minuten het uitgeperste teentje knoflook toe.

Neem de pan daarna onmiddellijk van het vuur en wrijf de inhoud door een zeef.

Neem de kip na 45 minuten zachtjes braden uit de pan, bak in de achtergebleven boter de gepelde en in de lengte doorgesneden bananen hoogstens vijf minuten. Neem ze uit de pan en roer door het resterende braadvocht de leverpuree en de bloem.

Voeg al roerend de koffieroom toe, nadat de warmtebron op de laagste stand is gezet. Breng de zo ontstane gebonden saus op smaak met het citroensap, zout, peper en cayennepeper en giet er als laatste de rum bij.

Roer de saus nog even goed door, leg de banaanhelften en de kip erin, laat alles nog 10 minuten goed doorwarmen op een heel laag vlammetje en dien het gerecht daarna op.