Home > Recepten

Kip-garnalenspiezen van de barbecue

500 g kipfilet

6 ananasschijven

1 teentje knoflook

1 theelepel djahé

2 lepels olijfolie

zout

peper

500 g gepelde middelgrote garnalen

12 gedroogde abrikozen

2 theelepels bloem voor de saus

1 lepel citroensap voor de saus

1 lepel pikante gembersaus voor de saus

2 fijn gesnipperde bosuitjes voor de saus
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Garnalengerechten; Barbecue
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de kipfilet in blokjes.

Haal de ananasschijfjes uit het blik, maar bewaar het sap.

Laat de schijfjes goed uitlekken en snijd dan de ananas eveneens in blokjes (niet te klein).

Maak een marinade van 1 dl ananassap, de knoflook, gemberpoeder, olijfolie en wat zout en peper en leg de stukjes kip, de garnalen en het fruit hierin.

Laat ± 1/2 uur marineren.

Rijg de stukken kip afgewisseld met de blokjes ananas, de garnalen en de abrikozen aan zes met olie bestreken spiesen.

Verwarm in een pannetje de overgebleven marinade en voeg hieraan de bloem, het citroensap en de pikante gembersaus toe. Blijf flink roeren.

Doe de bosuitjes in de saus en laat het geheel even aan de kook komen, tot de saus ietsje gebonden is.

Rooster de kip-garnalenspiesen boven een gematigd vuur van de barbecue ± 10 minuten, waarbij u de spiesen voortdurend omdraait.

Serveer de saus er apart bij.