Home > Recepten

Kipcurry met sambal

4 kippenpoten

2 lepels currypoeder

boter/sla-oliemengsel

2 gesnipperde uien

3 tenen knoflook

1 stengel sereh in stukken

3 cm geraspte gember

350 ml kokosmelk uit blik

3 curryblaadjes

2 ontvelde vleestomaten in blokjes

1 blikje mini-maïskolfjes

gesnipperde bosuitjes

1 lepel peterselie

1 lepel koriander

sambal

klapper





Curryblaadjes en -poeder zijn o.a. bij de Wereldwinkel te koop.
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Fusion
  • Bron: Wilma

Bereiding

Wrijf de poten in met 1 lepel currypoeder en bak bruin in boter/olie. Haal de kip eruit.

Fruit in het vet de uien, knoflook, sereh en gember. Voeg de currypoeder, kokosmelk en curryblaadjes toe en smoor met de kip 35 minuten zachtjes.

Tenslotte tomaat, maïs, bosui, koriander en peterselie erbij, serveren met de sambal en kokos.