Home > Recepten

Kipfajitas/mojito/rode bonensalade in pitabroodje

2,5 dl sinaasappelsap voor de saus

1 lepel limoensap voor de saus

1 dl olijfolie voor de saus

4 teentjes knoflook voor de saus

2 lepels gesnipperd ui voor de saus

1 lepel sherry voor de saus

1 theelepel zout voor de saus

2 theelepels oregano voor de saus

2 theelepels djinten voor de saus

1 lepel mosterd voor de kip

1 lepel zoete sojasaus voor de kip

zout voor de kip

peper voor de kip

400 g kipfilet in reepjes

1 lepel olijfolie

1 blikje gemengde bonensalade zoetzuur Royal Mail

1 gesnipperde rode ui

2 tomaten in blokjes

2 lepels salsa Casa Fiësta

8 pitabroodjes

125 ml zure room
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Salades; Belegde broodjes; Mexicaans
  • Bereidingstijd: Begin 2 dagen van tevoren met de voorbereiding.
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Begin 2 dagen van tevoren met de voorbereiding.

Meng alle ingredienten voor de saus (mojito) en laat 1 nacht marineren.

De volgende dag: meng voor de marinade (fajitas) 4 eetlepels mojito met de mosterd, sojasaus, zout en peper. Schep de reepjes kip erdoor en laat die 1 nacht marineren.





Verwarm de oven voor op 180°C.

Laat de reepjes kip uitlekken. Verhit de olie en bak de kip ± 5 minuten.

Meng de bonensalade met de ui, tomaat en salsa.

Verwarm de pitabroodjes in de oven en vul de warme pitabroodjes met de reepjes kip en wat salade.

Geef de rest van de salade, de zure room en de rest van de mojito er apart bij.