Home > Recepten

Kipfilet met sesamkorstje

4 plakjes bladerdeeg

1 ei

8 lepels sesamzaad

4 maïskipfilets van elk 125 g

zout

peper

50 g boter

2 takjes peterselie

stervormig uitsteekvormpje
  • Omschrijving recept: Kipgerechten
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°.

Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Spreid de plakjes deeg uit.

Splits boven 2 borden het ei. Klop de dooier los met een mespuntje zout.

Steek met het stervormige uitsteekvormpje sterren uit de deegplakjes, leg op de bakplaat en bestrijk met dooier. Bak in 10 minuten gaar. Laten afkoelen buiten de oven op het rooster.

Verwarm de oven op 175° en verwarm een bord voor.

Klop het eiwit los met een vork.

Strooi het zaad in een bord.

Bestrooi de kip met zout en peper. Haal eerst door het eiwit en dan door de sesamzaadjes.

Verhit de boter in de koekenpan en bak de filets op matig hoog vuur 10 minuten, halverwege keren.

Laat op het warme bord, bedekt met alufolie, 5 minuten rusten.

Verwarm de bladerdeegsterren 2 minuten in de oven.

Snij de kip in schuine plakken en verdeel het vlees en de sterren over 4 borden.

Knip van de peterselie 4 toefjes af en garneer de kip ermee.