Home > Recepten

Kipfilet met pesto en zongedroogde tomaten

5 kipfilets

100 g verse roomkaas

10 zongedroogde tomaten op olie

3 lepels pesto uit een potje

zout

peper

5 grote plakken rauwe ham

50 g braadboter

1 ui

1 teentje knoflook

5 zongedroogde tomaten voor de saus

gedroogde tijm

3 lepels tomatenpuree

2 dl koksroom

1 lepel citroensap of azijn

2 theelepels suiker
  • Omschrijving recept: Kipgerechten
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: Boodschappen

Bereiding

Leg de kipfilets 1 voor 1 tussen folie en sla ze met de bodem van een steelpan tot ze 2x zo groot zijn.

Doe de roomkaas in een kom en doe de 10 uitgelekte en kleingesneden tomaatjes en de pesto erdoor.

Leg de kipfilets met de kant waar het vel heeft gezeten omlaag, bestrooi met zout en peper en bestrijk met het roomkaasmengsel. Rol op en verpak elke kipfilet in een plak ham.

Snipper de ui en de knoflook en snij de 5 zongedroogde tomaten klein.

Schep 2 lepels olie van de tomaten in een koekenpan en fruit de ui glazig. Voeg knoflook, de 5 tomaatjes, tijm en tomatenpuree toe en bak kort. Voeg koksroom toe en breng op smaak met zout en peper, suiker en azijn of citroensap.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de kiprolletjes naast elkaar in een ovenschaal, giet er een scheutje water in en zet de kipfilets afgedekt 20 minuten in de oven.

Laat de kip na het bakken in de uitgeschakelde oven 10 minuten rusten.

Neem de kip uit de oven en roer het vocht uit de schaal door de saus.

Snij de kip schuin door en serveer met de saus.

Notities

Lekker met rijst of brood