Home > Recepten

Kipgehaktspiesjes met pindasaus

300 g kipgehakt

2 teentjes knoflook

1 theelepel ketumbar

1 mespunt suiker

peper

zout

sereh

olie

5 lepels milde azijn voor saus

4 lepels suiker voor saus

zout voor saus

1 teentje knoflook voor saus

2 rode pepers voor saus

2 lepels pindakaas voor saus
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Sausjes; Oosters
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng het gehakt met de knoflook, de koriander, de suiker en wat peper en zout.

Vorm er 6 ovale bolletjes van en steek in elk bolletje een stukje citroengras.

Frituur de spiesjes in hete olie (180°C) goudbruin.

Breng voor de saus de azijn met de suiker aan de kook, laat dit 3 minuten koken en roer wat zout, de knoflook, de pepers en de pindakaas door het afgekoelde vocht.