Kippenvleugeltjes Buffalo met blauwe kaasdip |
|
24 grote kippenvleugeltjes 1 gehakt ui 1 teentje knoflook 40 g boter 1 lepel lichtbruine basterdsuiker 2 theelepels engels mosterdpoeder 2 theelepels chilipoeder 250 ml tomatenketchup 120 ml rode wijnazijn 2 bleekselderijharten in reepjes 1 lepel worcestershiresaus 100 g Danish Blue 1 teen knoflook voor de kaasdip 3 lepels mayonaise 1 lepel citroensap 2 lepels gehakt ui voor de kaasdip 4 lepels zure room verse peterselie als garnering |
|
BereidingDoe voor de kaasdip de kaas, knoflook, mayo en citroensap in de keukenmachine tot het een gladde massa is, roer dan de ui en zure room erdoor. Schep in een kom, garneer met peterselie en bewaar koel tot gebruik.Voor de saus van de kip: laat ui en knoflook 5 minuten in boter zacht worden, doe de rest van de ingredienten (behalve de kip en selderij) erbij en sudder 3 minuten tot een dikke saus ontstaan, houd warm. Snij de punten van de vleugels, rijg ze aan een stel pennen, zodat ze op de pennen steken als de sporten van een ladder, dat draait makkelijker op de barbecue. Barbecue ze 20-25 minuten tot ze gaar zijn. Schuif ze van de pennen, leg in de pan met saus en meng goed, leg dan op een schaal en serveer met de dipsaus en selderij. NotitiesVoor 12 lange, platte, metalen pennen. |
Home > Recepten