Kippenvleugeltjes in barbecuesaus |
|
30 kippenvleugeltjes 1 fijngesneden ui voor de marinade 1 takje bieslook voor de marinade 1 teen knoflook voor de marinade 1/4 Spaanse peper voor de marinade worcestersaus voor de marinade 1 lepel olie voor de marinade 1 geraspt ui 2 teentjes knoflook geraspte gemberwortel 1 fles tomatenketchup 60 ml limoensap 2 lepels olijfolie 1 lepel worcestersaus 1 theelepel tamarindesaus 1 theelepel mosterd 1/4 rode peper 60 ml rum brandy of wijn zout |
|
BereidingMeng alle ingredienten voor de marinade en leg de kipvleugeltjes er een uur in.Meng de overige ingredienten in de keukenmachine tot een gladde saus. Breng aan de kook, haal dan van het vuur en laat afkoelen. Leg de vleugeltjes op de barbecue en bestrijk ruim met de saus, blijf ze bestrijken tot ze gaar zijn. Kan ook in de oven: doe de vleugeltjes in een vuurvaste schaal, verdeel de saus erover en bak 30 minuten op 190°. |
Home > Recepten