Kiprolletjes met basilicumcrème |
|
35 g basilicum 15 g krulpeterselie 1 teentje knoflook 5 g gepelde walnoten 1.5 lepel room zout peper 4 halve kipfilets 50 g boter 3 lepels droge sherry 1 dl room basilicum om te garneren |
|
BereidingMaal basilicum, peterselie, knoflook en walnoten fijn, voeg de 1½ lepel room toe en draai tot een dikke crème. Breng op smaak met zout en peper.Leg de kip tussen plasticfolie en hamer ze plat. Bestrooi met zout en peper. Bestrijk elk filet met een volle lepel crème, rol ze op naar de smalle kant en bind ze dicht. (Dit kan van tevoren worden gedaan) Schroei de rolletjes in de boter dicht, smoor ze dan 5-6 minuten onder de deksel gaar. Verwijder de touwtjes. Deglaceer de pan met de sherry, voeg de dl room toe en laat 1-2 minuten inkoken. Lepel over de kiprolletjes, garneer met basilicum. NotitiesLekker met tagliatelle |
Home > Recepten