Home > Recepten

Kiprolletjes met basilicumcrème

35 g basilicum

15 g krulpeterselie

1 teentje knoflook

5 g gepelde walnoten

1.5 lepel room

zout

peper

4 halve kipfilets

50 g boter

3 lepels droge sherry

1 dl room

basilicum om te garneren
  • Omschrijving recept: Kipgerechten

Bereiding

Maal basilicum, peterselie, knoflook en walnoten fijn, voeg de 1½ lepel room toe en draai tot een dikke crème. Breng op smaak met zout en peper.

Leg de kip tussen plasticfolie en hamer ze plat. Bestrooi met zout en peper. Bestrijk elk filet met een volle lepel crème, rol ze op naar de smalle kant en bind ze dicht. (Dit kan van tevoren worden gedaan)

Schroei de rolletjes in de boter dicht, smoor ze dan 5-6 minuten onder de deksel gaar. Verwijder de touwtjes.

Deglaceer de pan met de sherry, voeg de dl room toe en laat 1-2 minuten inkoken. Lepel over de kiprolletjes, garneer met basilicum.

Notities

Lekker met tagliatelle