Home > Recepten

Kipsaté met sinaasappelsaus

1 citroen

4 sinaasappels

1 rode Spaanse peper

1 teentje knoflook

1 lepel ketjap manis

2 lepels olie

1/2 theelepel kerrie

1 dikke kipfilet van 250 g

3 lepels allerbinder

4 satestokjes
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Sausjes; Fusion
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Boen citroen en 1 sinaasappel goed schoon, snij van de citroen 1 plakje en van de sinaasappel 2, pers citroen en alle sinaasappels dan uit.

Verwijder de zaadjes van de peper en snij in stukjes.

Snij de knoflook fijn.

Meng sinaasappelsap, citroensap, peper, knoflook, ketjap, olie en kerrie tot een marinade.

Snij de kip overdwars in 4 dunne filets en marineer ˝ uur in de koelkast.

Week de satéstokjes in koud water.

Verwarm de grill voor in de hoogste stand.

Dep de kip droog met keukenpapier. Steek zigzaggend aan de stokjes en leg op het rooster.

Breng de marinade aan de kook en roer de allesbinder erdoor, roer tot een gebonden saus ontstaat.

Rooster de kip vlak onder de hete grill 4 minuten, halverwege keren.

Snij de plakjes citroen en sinaasappel in stukjes.

Verdeel de kip over 2 borden, schep er wat saus op. Serveer de rest van de saus er apart bij.

Garneer met stukjes sinaasappel en citroen.

Notities

Lekker met basmatirijst en komkommersla.