Kipspiesjes met gembersaus van de barbecue |
|
500 g kipfilet 2 teentjes knoflook 1 dl ketjap manis 1 dl gembersiroop 2 theelepels sambal oelek 6 lepels klapper 2 lepels bieslook 1,5 dl Yogonaise zout peper |
|
BereidingSnijd de kipfilet in blokjes.Hak de knoflook fijn. Roer de ketjap met 1/2 dl gembersiroop, de sambal, de knoflook en de kokos tot een marinade, schep de kip erdoor en marineer de kip 4 uur in de koelkast. Roer de rest van de gembersiroop en de bieslook door de Yogonaise en breng op smaak met zout en peper. Rijg de stukjes kip aan 12 spiesjes en rooster ze, onder regelmatig keren, op de barbecue in ± 10 minuten bruin en gaar. NotitiesLekker met gembersaus, ijsbergsla en brood. |
Home > Recepten