Home > Recepten

Kipfilets met tomatensaus, krokant

4 kipfilets

150 g champignons

2 sjalotjes

100 g ontbijtspek

gedroogde tijm

olie

zout

peper

8 volkorenbiscuits

2 lepels sesamzaad

1 ei

25 g bakboter

1 klein blikje tomatenpuree

1 lepel citroensap

1/2 kipbouillonblokje

1 lepel sojasaus

2 dl koksroom

allesbinder
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; sausjes
  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Bron: Boodschappen

Bereiding

Snij een opening in de kip zodat ze gevuld kunnen worden. Sla de ingesneden filets plat tussen 2 velletjes folie met de bodem van een steelpan.

Hak champignons, sjalot, spek en tijm fijn in de keukenmachine en bak in de olie tot het begint te kleuren, breng op smaak met zout en peper.

Vul de kip met het afgekoelde mengsel en steek dicht met prikkertjes.

Verkruimel de biscuits en schep het zaad erdoor.

Klop het ei los. Haal de kip eerst door het ei, dan door de kruimels, druk de kruimels goed aan.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verhit de boter en bak de rolletjes rondom bruin, leg dan in een ingevette ovenschaal en zet 10 minuten in de oven.

Roer de tomatenpuree door de braadboter en laat kort bakken.

Roer citroensap en het verkruimelde bouillonblokje erdoor, een kopje water en de koksroom.

Laat kort koken, breng met allesbinder tot de gewenste dikte. Breng op smaak met peper.

Snij de kip in schuine plakken en schep er wat saus over.

Notities

Lekker met rijst of pasta, en groenten.