Home > Recepten

Kuritsa tabaka (Georgische kip met walnoten)

1 kg maïskipfilet in blokjes

zonnebloemolie

6 tenen knoflook

2 uien

1 rode paprika

200 g walnoten

4 dl kipbouillon

1 lepel wijnazijn

2 lepels koriander

125 ml creme fraiche

boter

zout
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Georgisch
  • Bereidingstijd: moet een nacht marineren.

Bereiding

Smeer de kip in met olie en 2 tenen gepureerde knoflook en laat een nacht staan.

Bak de gesnipperde uien en de in reepjes gesneden paprika in boter gaar.

Bak de kip ook gaar.

Roer ui, paprika, kip en de rest van de fijngehakte knoflook door elkaar en breng op smaak met zout.

Roer koriander, wijnazijn en wat crème fraîche door de hete bouillon.

Giet bij de kip en strooi er walnoten over.

Notities

Lekker met rijst