Murghi pulao (Noordindiase kip) |
|
2 uien 1 theelepel cayennepeper 1 lepel ketumbar djahe 2 teentjes knoflook 8 stukken kip 1 dl Bulgaarse yoghurt 300 g droge rijst zout peper 1 theelepel kardamom 1 theelepel kaneel 5 kruidnagels 6 dl kipbouillon saffraan 1 ui in schijven 3 lepels rozijnen 3 lepels geschaafde amandelen hardgekookt ei |
|
BereidingFruit 2 uien, voeg 1 theel. cayennepeper, 1 lepel korianderzaad, djahé, 2 teentjes knoflook en 8 stukken kip toe.Als de kip wat gekleurd is, doe er dan 1 dl Bulgaarse yoghurt bij en bak op hoog vuur. Voeg na een kwartier 300 g droge rijst, zout, peper, 1 theel. kardamom, 1 theel. kaneel en 5 kruidnagels toe. Als de rijst glazig wordt, 6 dl kippenbouillon erbij en saffraan in een lepel water geweekt. Laat ±25 minuten sudderen. Fruit 1 ui in schijven, 3 lepels rozijnen en 3 lepels geschaafde amandelen, doe over de kip en garneer met hardgekookt ei. |
Home > Recepten