Home > Recepten

Murghi pulao (Noordindiase kip)

2 uien

1 theelepel cayennepeper

1 lepel ketumbar

djahe

2 teentjes knoflook

8 stukken kip

1 dl Bulgaarse yoghurt

300 g droge rijst

zout

peper

1 theelepel kardamom

1 theelepel kaneel

5 kruidnagels

6 dl kipbouillon

saffraan

1 ui in schijven

3 lepels rozijnen

3 lepels geschaafde amandelen

hardgekookt ei
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Indiaas

Bereiding

Fruit 2 uien, voeg 1 theel. cayennepeper, 1 lepel korianderzaad, djahé, 2 teentjes knoflook en 8 stukken kip toe.

Als de kip wat gekleurd is, doe er dan 1 dl Bulgaarse yoghurt bij en bak op hoog vuur.

Voeg na een kwartier 300 g droge rijst, zout, peper, 1 theel. kardamom, 1 theel. kaneel en 5 kruidnagels toe.

Als de rijst glazig wordt, 6 dl kippenbouillon erbij en saffraan in een lepel water geweekt. Laat ±25 minuten sudderen.

Fruit 1 ui in schijven, 3 lepels rozijnen en 3 lepels geschaafde amandelen, doe over de kip en garneer met hardgekookt ei.