Panaeng Kai (droge gekruide kip) |
|
2 kippenpoten 1 kippenborst 50 ml lichte sojasaus peper 125 g meel 125 ml olie 50 g sambal 250 ml dikke kokosmelk 50 g gehakte geroosterde pinda's 25 g palmsuiker 25 ml vissaus basilicum |
|
BereidingHaal de botten uit de kip en snijd het vlees in dikke plakken.Breng het op smaak met sojasaus en zwarte peper en bedek het daarna met meel. Verwarm de olie in een wadjan en bak de kip tot die goed bruin is geworden. Haal de kip uit de olie en giet de meeste olie weg. Verwarm de wadjan opnieuw, voeg de sambal toe en laat die, onder voortdurend roeren, op matig vuur koken. Voeg de kokosmelk toe, breng het aan de kook en laat de vloeistof doorkoken tot de helft is verdampt. Doe er dan de pinda's, de suiker, de vissaus en de kip bij en roer alles goed door elkaar. Laat op vrij hoog vuur doorkoken tot de kip goed mals is en de meeste vloeistof is opgenomen. Doe de stukken kip op een schotel en garneer met de verse basilicumbladeren. |
Home > Recepten