Quenelles de poulet |
|
8 korstloze sneden oud witbrood 2 dl melk 500 g kipfilet 200 g boter 4 eiwitten nootmuskaat zout peper 6 dooiers 50 g boter voor de saus 250 g paddestoelen in stukjes 50 g bloem 6 dl kipbouillon 125 ml creme fraiche |
|
BereidingWeek het brood in de melk, knijp het uit. Maal de kip en meng met brood en boter. Voeg de dooiers, nootmuskaat, zout en peper toe.Sla de eiwitten stijf en spatel door de farce. Maak er ovale balletjes van met 2 lepels. Pocheer ze in kleinere porties 10 minuten in ruim water of kipbouillon. Bak de paddestoelen kort in de koekenpan. Maak in een andere pan van de boter en bloem een roux. Voeg de bouillon toe en roer tot een gladde saus. Voeg eerst de crème fraîche, dan de paddestoelen toe. Op smaak brengen met peper en zout. NotitiesVariatie op een oud Schots recept.Reken 3-5 per persoon. Voor 45 stuks. |
Home > Recepten