Home > Recepten

Quenelles de poulet

8 korstloze sneden oud witbrood

2 dl melk

500 g kipfilet

200 g boter

4 eiwitten

nootmuskaat

zout

peper

6 dooiers

50 g boter voor de saus

250 g paddestoelen in stukjes

50 g bloem

6 dl kipbouillon

125 ml creme fraiche
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Frans; Schots
  • Aantal Porties: 10

Bereiding

Week het brood in de melk, knijp het uit. Maal de kip en meng met brood en boter. Voeg de dooiers, nootmuskaat, zout en peper toe.

Sla de eiwitten stijf en spatel door de farce. Maak er ovale balletjes van met 2 lepels. Pocheer ze in kleinere porties 10 minuten in ruim water of kipbouillon.

Bak de paddestoelen kort in de koekenpan. Maak in een andere pan van de boter en bloem een roux. Voeg de bouillon toe en roer tot een gladde saus. Voeg eerst de crème fraîche, dan de paddestoelen toe. Op smaak brengen met peper en zout.

Notities

Variatie op een oud Schots recept.

Reken 3-5 per persoon. Voor 45 stuks.