Home > Recepten

Roasted chicken-sticks met sesam en koriander

12 kippenboutjes zonder vel

2 lepels sesamzaad

4 lepels koriander

3 lepels sojasaus voor de marinade

1 lepel sesamolie voor de marinade

1 lepel zonnebloemolie voor de marinade

1 lepel honing voor de marinade

sap van 1 citroen voor de marinade

1 theelepel vijfkruidenpoeder voor de marinade

1 theelepel djahé voor de marinade
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Barbecue; Oosters
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng alle ingredienten voor de marinade.

Vermeng de kippenboutjes met de marinade en zet ze afgedekt 1 nacht in de koelkast.

Rooster de sesamzaadjes in een droge koekepan lichtbruin.

Verwarm de grill of barbecue voor.

Bestrooi de kippenboutjes met het sesamzaad, grilleer ze in ± 15 minuten gaar en goudbruin, keer ze tussentijds regelmatig en bestrijk ze met de marinade.

Maak om het uiteinde van elk pootje een manchet van wit papier of aluminiumfolie en garneer de kip met verse koriander.