Kipcurry met yoghurt, romige |
|
1 kip van 1.5 kg bloem/kuncitmengsel mosterdpoeder ketumbar 2 lepels olie 2 gesneden uien 1 teentje knoflook 2 theelepels kuncit 1 theelepel djinten 3 dl kipbouillon 1 laurierblad 2 theelepels tomatenpuree zout peper 1 lepel garderoom 2 lepels yoghurt 30 g geblancheerde amandelen |
|
BereidingVerwarm de oven voor op 180°.Snij de kip in 8 stukken en wentel door het bloem/kuncitmengsel. Schroei de stukken dicht in de hete olie, leg dan in een schaal met vuurvaste deksel. Bak in dezelfde koekenpan ui en knoflook bruin. Doe djinten en kuncit erbij en laat 2 minuten meebakken. Voeg bouillon, laurier, tomatenpuree, citroensap en munt toe, zout en peper en breng al roerend langzaam aan de kook. Giet de saus over de kip, doe de deksel op de schotel en stoof 45-50 minuten in de oven. Haal de kip eruit, hou warm. Verhit de saus, voeg room, yoghurt en amandelen toe. Leg de kip dan terug in de saus. NotitiesLekker met rijst en sla |
Home > Recepten