Home > Recepten

Smulschnitzel op toast met mosterdmayonaise

4 grote kipfilets

4 lepels olijfolie

2 a 3 lepels dijonmosterd

1 teentje knoflook

1 ciabatta

1 theelepel citroensap

bieslook

zout

zwarte peper

50 g jong spinazieblad

1 bosje waterkers zonder grote stengels

1/2 kleine krop radicchio

1 lepel dijonmosterd voor de salade

4 lepels mayonaise
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Sausjes, Barbecue
  • Bron: Ainsley Harriott

Bereiding

Leg de kip één voor één tussen keukenfolie en rol ze met een deegrol tot ze 5 mm dik zijn en qua oppervlakte bijna 2x zo groot. Meng 3 lepels olie met de mosterd en knoflook en bestrijk de kip met een beetje van dit mengsel, doe er zout en peper op.

Voor de sla: leg de bladeren in een kom en meng, meng de mosterd met de mayonaise en zet opzij bij de sla.

Snij de ciabatta door alsof het een hamburgerbroodje is, snij vervolgens in 4 stukken. Rooster het met de snijkant omlaag enkele minuten licht op de barbecue.

Rooster de kip 3 minuten aan elke kant goudbruin.

Klop de rest van de olie met citroensap, zout en peper door het resterende mosterdmengsel waarmee de kip was ingesmeerd en meng dit licht door de sla.

Besmeer de ciabatta met de mosterdmayonaise, strooi er wat sla op, dan de kip, sla, mosterdmayonaise en bieslook.