Stegt kylling (kip met peterselie voor smörgåsbord |
|
1 braadkip 125 g zachte boter 10 takjes peterselie zout peper 2 dl slagroom |
|
BereidingSpoel de kip onder koud stromend water af en dep goed droog.Klop 75 g boter romig en doe in de buikholte van de kip. Stop de peterselie daar ook. Prik de buikholte dicht met een prikkertje. Verhit de rest van de boter in de braadpan. Bak de kip rondom bruin in 7 minuten, neem uit de pan en bestrooi met zout en peper. Doe 1 dl water in de pan en roer de aanbaksels los. Leg de kip terug en laat met de deksel op de pan in ca.1 uur garen. Leg dan op een voorverwarmde schaal. Giet de helft van het braadvocht af, roer door de rest de slagroom en laat op hoog vuur inkoken tot een lichtgebonden saus. Op smaak brengen met zout en peper. Notitiesvoor Zweeds smörgåsbord, lekker met gekookte aardappels en Águrkesalat'. |
Home > Recepten