Home > Recepten

Stegt kylling (kip met peterselie voor smörgåsbord

1 braadkip

125 g zachte boter

10 takjes peterselie

zout

peper

2 dl slagroom
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Buffetten; Zweeds (smörgåsbord)
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Spoel de kip onder koud stromend water af en dep goed droog.

Klop 75 g boter romig en doe in de buikholte van de kip. Stop de peterselie daar ook. Prik de buikholte dicht met een prikkertje. Verhit de rest van de boter in de braadpan. Bak de kip rondom bruin in 7 minuten, neem uit de pan en bestrooi met zout en peper.

Doe 1 dl water in de pan en roer de aanbaksels los. Leg de kip terug en laat met de deksel op de pan in ca.1 uur garen. Leg dan op een voorverwarmde schaal.

Giet de helft van het braadvocht af, roer door de rest de slagroom en laat op hoog vuur inkoken tot een lichtgebonden saus.

Op smaak brengen met zout en peper.

Notities

voor Zweeds smörgåsbord, lekker met gekookte aardappels en Águrkesalat'.