Home > Recepten

Taco's met kip

350 g fijngesneden gekookte kip

1/2 gesnipperd ui

1 lepel boter

1 lepel olijfolie

1 theelepel knoflookpoeder

12 tacoschelpen

1 avocado in schijfjes

1 bos radijs in schijfjes

1 kleine pot tacosaus

1 kleine pot hete tacosaus

1 bekertje zure room
  • Omschrijving recept: Bijgerechten; Kipgerechten; Mexicaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Fruit de ui in de olie en boter, niet bruin laten worden. Roer er de stukjes kip, tacosaus, 1/2 theelepel zout en 1/4 theelepel knoflookpoeder door. Laat even zonder deksel sudderen.

Houd het gerecht onder af en toe roeren ± 15 minuten warm en verwarm intussen de oven op 175°C. Leg de tacoschelpen op de bakplaat en laat ze in 5-10 minuten mooi bruin worden.

Roer de zure room door het kipmengsel en vul hiermee de tacoschelpen. Garneer met de schijfjes avocado en radijs.

Strijk er wat hete tacosaus over.