Home > Recepten

Tex-Mex chicken van de barbecue

1 kip

100 g gehakt gerookt spek

1 lepel versgehakte rozemarijnnaaldjes

3 teentjes knoflook

1,5 lepel chilikruiden

2 theelepels citroenrasp

3 lepels olie
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Barbecue; Amerikaans (Tex-Mex)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwijder met een keukenschaar de ruggegraat van de kip. Leg op een werkblad de kip met de borst naar boven zover mogelijk open. Sla de kip met een groot mes plat. Maak het vel van de borst en de poten los.

Vermeng het spek, de rozemarijn, de uitgeperste knoflook, 1 eetlepel chilikruiden en 1 theelepel citroenrasp en verdeel dit mengsel onder de huid.

Vermeng de olie met 1/2 eetlepel chilikruiden en 1 theelepel citroenrasp en wrijf de kip hiermee in.

Leg de kip op het rooster van de gril en rooster de kip in ± 45 minuten goudbruin en gaar. Bestrijk de kip af en toe met in olie gedoopt takje rozemarijn.

Notities

Lekker met avocadodip.