Home > Recepten

Kipfilet met gember, Thaise roergebakken

8 gedroogde Chinese paddestoelen

250 g kipfilet

2 a 3 teentjes knoflook

1 ui

8 cm gember

1 a 2 rode pepers

4 lepels olie

2 lepels lichte sojasaus

2 lepels donkere sojasaus

1 theelepel suiker

2 lepels nam pla

4 lepels kipbouillon

2 lente-uitjes
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Thais

Bereiding

Week de paddestoelen 20 minuten in heet water, giet af, verwijder de stelen en snij de kapjes in reepjes.

Snij de kip in smalle reepjes. Snipper de knoflook en snij de ui in halve ringen. Schil en snipper de djahé. Snij de peper in smalle reepjes.

Verhit de olie en fruit de knoflook goudbruin. Doe de kip erbij en roerbak tot ze wit zijn (±2 minuten). Doe gember, paddestoelen, ui en peper erbij. Roer goed door elkaar.

Meng de sojasauzen, suiker, vissaus en bouillon of water erdoor. Roerbak nog 2 minuten op hoog vuur en serveer gegarneerd met in stukjes gesneden lente-ui.

Notities

Lekker met rijst