Home > Recepten

Tom Kem Gai (kipstoofpot)

8 kippenpoten

25 g rijstmeel

4 gedroogde zwarte paddestoelen

2 sjalotten

1 teen knoflook

1,5 cm gemberwortel

1/2 theelepel gehakte korianderwortel

1/4 theelepel zout

peper

1/2 dl olie

1/4 kopje bruine suiker

2 lepels lichte sojasaus

4 hardgekookte eieren

koriander
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Thais
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bestuif de kippenpoten met meel.

Week de paddestoelen 40 minuten in warm water en verwijder de harde steeltjes.

Hak de sjalotten, knoflook en gember in stukken en stamp ze samen met de korianderwortel, het zout en de versgemalen zwarte peper.

Verwarm de olie in een grote ovenschotel en kook de kruidenmassa 5 minuten in de olie om aan de olie smaak te geven.

Haal de kruidenmassa dan uit de olie.

Voeg de suiker toe en kook op laag vuur tot de olie stroperig wordt.

Voeg de sojasaus en 1/4 liter koud water toe en breng het opnieuw aan de kook.

Doe er de kippenpoten en de paddestoelen bij en doe een deksel op de pan.

Temper het vuur en laat alles 45 minuten zacht doorkoken.

Doe er dan de hardgekookte eieren bij en laat het nog eens 30 minuten koken.

Garneer de schotel met de verse korianderbladeren en dien op.