Mosselen van de barbecue, Ainsley's gekruide |
|
1750 kg mosselen 75 g gedrooge abrikozen in dunne plakken 4 lepels sinaasappelsap 4 lepels citroensap geraspte schil van 1 citroen 8 lepels droge witte wijn 2 gehakte tenen knoflook 4 stukjes pijpkaneel van 2.5 cm 60 g boter 4 lepels koriander 4 lepels knoflookbieslook zout peper stevige folie |
|
BereidingNeem 2 vierkanten folie en vouw er een bakje van van ca.25 cm lang, met randen van 4 cm hoog, en maak zo totaal 4 bakjes.Controleer de mosselen. Verdeel ze over de bakjes, doe de abrikoos erover, doe in elk bakje 1 lepel sinaasappelsap, citroensap, ¼ deel citroenrasp, 2 lepels witte wijn, ¼ van de knoflook, stukje pijpkaneel en gemberwortel en druk het tussen de mosselen. Leg 15 g boter op elk bakje, strooi er zout en peper over en zet 10-15 minuten op de barbecue. Strooi er koriander en bieslook over. NotitiesLekker met ciabatta of foccaccia.Dit recept is ontstaan tijdens een ontmoeting met de chefkok van het Victoria Junction Hotel in Kaapstad. Serveer met ciabatta of focaccia dat op de rand van de barbecue is voorverwarmd en gebruik dat om de sappen mee op te vegen. |
Home > Recepten