Home > Recepten

Brandade de morue façon grand-mère (stokvis)

1 kg stokvis

tijm

laurierblad

1 teen knoflook

1 bosje peterselie

8 snijbietbladeren

2 lepels olie

1/2 wit stokbrood

1 lepel boter
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Frans (Cevennen)
  • Bereidingstijd: 24 uur weektijd.
  • Bron: Culinaria Frankrijk

Bereiding

Week de stokvis 24 uur in koud water en ververs het water enkele keren.



Blancheer de stokvis 3 minuten met de tijm en laurier. Haal de vis eruit en verwijder graten en vel. Bewaar het vocht.

Hak knoflook en peterselie fijn.

Haal het snijbietblad van de stelen en blancheer.

Bak de vis in olie in een koekenpan.

Week het brood in wat stokvisnat, druk met een vork fijn en meng met de vis in de koekenpan.

Voeg peterselie, knoflook en boter toe en meng.

Vorm van de massa balletjes en wikkel in het snijbietblad. Direct serveren.