Burgers met kabeljauw en gerookte zalm |
|
500 g bloemige aardappels 3 eieren 250 ml melk 250 g kabeljauwfilet 100 g gerookte zalmsnippers 1 ui 50 g boter 2 lepels gehakte peterselie zout peper 2 lepels bloem 6 lepels paneermeel olie om te bakken |
|
BereidingSchil de aardappels, snij in blokjes en kook ze gaar, giet ze af en laat droogstomen.Kook 2 eieren hard, pel ze en snij in blokjes. Kook de melk en pocheer hierin de in blokken gesneden kabeljauw in 5 minuten gaar. Schep de vis uit de melk, bewaar de melk. Snij de zalm klein. Snipper de ui en laat in de boter glazig fruiten. Pureer de aardappels met een deel van de melk waarin de vis is gepocheerd tot een dikke puree. Meng met de kabeljauw, zalm, uitjes met boter, hardgekookte eieren en peterselie tot een samenhangend geheel. Breng op smaak met zout en peper. Zet minstens 1 uur in de koelkast. Verdeel de massa in 4 porties en vorm er platte ballen van. Klop het 3e ei los. Haal de burgers eerst door de bloem, dan door het ei en dan door de paneermeel. Verhit een laagje olie en bak de burgers in 5 minuten per kant goudbruin. NotitiesLekker met mayonaise, yoghurt en augurkjes of piccalilly |
Home > Recepten