Home > Recepten

Caponata e pesce spada (zwaardvissteaks)

1 aubergine

zout

3 vleestomaten

6 stengels bleekselderij

2 uien

6.5 lepels olijfolie

100 g groene olijven zonder pit

1.5 lepel suiker

4 lepels rode wijnazijn

2 lepels kappertjes

peper

4 zwaardvissteaks
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Italiaans (SiciliŽ)
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Snij de aubergine in blokjes, leg in een vergiet en bestrooi met zout. Na 15 minuten koud afspoelen en droogdeppen met keukenpapier.

Ontvel de tomaten en snij in blokjes. Schil de bleekselderij met een dunschiller en snij in stukjes van 1 cm. Snipper het ui.

Verhit 4 lepels olie in wok of hapjespan. Bak de aubergine in 5-6 minuten goudbruin, laat op keukenpapier uitlekken. Verhit in een andere pan 2 lepels olie en fruit het ui zachtjes 5 minuten. Voeg bleekselderij, olijven en tomaat toe en bak 5 minuten zachtjes.

Suiker, azijn, 1 lepel kappertjes en aubergine toevoegen en op hoog vuur 5 minuten bakken tot het vocht is opgenomen. Op smaak brengen met peper en zout en laten afkoelen.

Bestrijk de vis dun met de rest van de olie, bestrooi met zout en peper en bak in een anti-aanbakpan in 5-6 minuten goudbruin, halverwege keren.

Verdeel over 4 borden, verdeel het groentemengsel erover, garneer met de rest van de kappertjes.

Notities

Lekker met ciabatta