Home > Recepten

Crème des hortillons aux moules

1.2 kg mosselen

1 ui

1/4 bosje peterselie

3 dl witte wijn

zout

peper

1 bloemkool

4 preien

1 kropsla

1 stengel bleekselderij

60 g boter

20 ml creme fraiche
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Frans (Bretagne)
  • Bron: Culinaria Frankrijk

Bereiding

Maak de mosselen schoon.

Snijd ui en peterselie fijn en doe met de mosselen in een grote pan, voeg wijn, peper en zout toe en kook tot de mosselen openen. Verwijder schelpen en baarden, houd de mosselen warm en zeef het kookvocht.

Verdeel de bloemkool in roosjes, snij de prei in grote ringen, scheur de sla in stukken en snij de selderij fijn.

Stoof de groenten in een grote pan met boter en voeg 5 dl water en kooknat van de mosselen toe.

Pureer de soep met de staafmixer als de groenten gaar zijn, roer de crème fraîche erdoor en voeg tenslotte de mosselen door.

Schep in voorverwarmde borden en serveer meteen.