Home > Recepten

Forel uit de Ardennen

4 plakken Ardenner ham

3 sneetjes oud witbrood

45 g boter

4 forellen

zout

peper

3 a 4 lepels bloem

1 citroen

1 klein bosje peterselie
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Belgisch (Ardennen)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de ham in stukjes.

Haal de korsten van het brood af en verkruimel het restant (dit gaat goed in een foodprocessor).

Bak het broodkruim in 10 gr boter lichtbruin en meng het daarna met

de stukjes ham.

Spoel de forellen af en dep ze droog.

Bestrooi de binnenkant van de vissen met zout en peper en wentel de forellen door de bloem.

Verhit de rest van de boter in een ruime koekepan en bak de forellen in ± 10 minuten (afhankelijk van het formaat) lichtbruin en gaar.

Besprenkel de vissen met citroensap en verdeel er het hammengsel over.

Serveer de forellen direct of houd ze in de oven enkele minuten warm.

Bestrooi de forellen vlak voor het serveren met de gehakte peterselie en garneer ze met een partje citroen.

Notities

Lekker met in vieren gesneden en in boter gebakken aardappelen.