Gaeng Khiaw Waan Goong (groene sambal & garnalen) |
|
675 g garnalen 2 sjalotten 4 teentjes knoflook 2,5 cm gemberwortel Kwa 4 korianderwortels 10 rode pepers 4 groene pepers 2 stengels sereh 2 theelepels gehakte daun djeruk purut 10 zwarte peperkorrels 1 theelepel korianderzaad 2 theelepels komijnzaad 1/2 theelepel kurkuma 1 theelepel trassi 50 g basilicum 6 daun djeruk purut 125 ml kokosroom 375 ml dikke kokosmelk 25 ml vissaus 2 theelepels palmsuiker vers korianderblad |
|
BereidingPel en was de garnalen, laat ze uitdruipen en zet ze apart.Hak de sjalotten, de knoflook, de gember, de korianderwortels, de pepers en het citroengras in stukken en doe ze in een vijzel. Stamp zachtjes, voeg dan de limeschil, de korianderzaden, de komijnzaden, het kurkumapoeder en de trassi toe en stamp tot een gladde massa ontstaat. Scheur de basilicum- en limebladeren in stukjes. Giet de kokosroom in een wadjan, breng ze aan de kook en roer voortdurend tot de olie komt bovendrijven. Voeg dan het kruidenmengsel toe en blijf, op matig vuur, roeren tot het mengsel dik en geurig is. Voeg dan de garnalen en 1/3 van de kokosmelk toe en breng het mengsel weer aan de kook. Roer er geleidelijk alle kokosmelk door en voeg de basilicum- en limebladeren toe. Laat de vloeistof inkoken tot 1/3 van het oorspronkelijke volume is overgebleven, voeg de vissaus en de suiker toe en roer alles goed door elkaar. Doe het mengsel in een schaal en garneer het met verse korianderbladeren. |
Home > Recepten