Home > Recepten

Gamba met spinazie, basilicum en schorseneren

2 dozen gamba's 31/40 = 70 a 80 stuks?

3 dl arachidisolie

1 bos basilicum

1 teen knoflook

2 dl mosselvocht voor de saus

2 dl witte wijn voor de saus

3 dl room voor de saus

2 lepels tomatenpuree voor de saus

tijm voor de saus

10 schorseneren

500 g grove spinazie
  • Omschrijving recept: Garnalengerechten; Groentegerechten
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: CCA (Cuisine Culinaire Amsterdam)

Bereiding

Basilicumolie

Spoel de basilicum af met koud water. Laat in de blender samen met de olie en knoflook 2 minuten draaien.

Pel de gamba's bewaar het staartpantser (als u de koppen ook wilt gebruiken die eerst goed schoonspoelen). Kijk de gepelde gamba's na op darmkanaal. Marineer de gamba's 1 uur in 1½ deciliter basilicumolie.

Saus

Bak de gambastaartpantsers in wat olie flink aan. Voeg tomatenpuree, mosselvocht, wijn, room en tijm toe en laat 1 uur zachtjes trekken.

Boen de schorseneren schoon en snij ze met een dunschillertje in de lengte in dunne plakken. Frituur die en bestrooi ze met wat zout.

Was de spinazie, droog af en bak op in wat olie.

Laat de gamba's uitlekken en bak ze in een droge tefalpan*.

Zeef de saus, laat nog iets inkoken en breng op smaak.

Presentatie

Schep midden op het bord wat spinazie, leg rondom, tegen de spinazie aan 7 à 8 gamba's. Schenk er wat saus omheen en druppel daar wat basilicumolie in. Garneer met de schorseneren.