Home > Recepten

Garnalen met citroengras op Thaise wijze

500 g rauwe ongepelde garnalen

2 stengels sereh

4 dl kokosmelk uit blik

2 lepels rode spaanse peper zonder zaadjes

1 lepel grofgesneden koriander

3 lepels grofgesneden knoflook

2 lepels grofgesneden sjalotten

3 lepels water

2 lepels Thaise vissaus

1 lepel suiker

3 theelepels garnalenpasta

basilicum
  • Omschrijving recept: Garnalengerechten; Thais
  • Bron: Ken Hom - Toveren met de Wok

Bereiding

Pel de garnalen, gooi de pantsers weg en verwijder de zwarte darmstreng.

Verwijder het buitenste harde laagje van de sereh en plet het middelste deel met een lemmet. Snij in stukken van 7 cm.

Houd een lepel kokosmelk achter. Breng de rest in een wok aan de kook. Doe sereh erbij en laat 10 minuten zachtjes koken.

Meng peper, koriander, knoflook en sjalot met de resterende kokosmelk en 3 lepels water in de keukenmachine.

Roer de korianderpasta, vissaus, suiker en garnalenpasta door het kokosmelk-serehmengsel en laat 2 minuten zachtjes koken.

Voeg de garnalen toe en warm 3 minuten door tot ze gaar zijn.

Strooi het basilicumblad erover, schep een paar keer goed om en serveer meteen.

Notities

Dit gerecht is geïnspireerd op bezoeken aan het Oriental Hotel in Bangkok.

Lekker met rijst.