Gavros marinatos (gemarineerde rauwe ansjovis) |
|
500 g verse ansjovis of sardines schoongemaakt 100 g grof zout 3 laurierblaadjes in stukjes enkele zwarte peperkorrels gekneusd 3 tenen knoflook in plakjes 3 dl rode wijnazijn 1 bosje verse dille venkelgroen 2 takjes lavas 2 dl olijfolie azijn dille Kan ook met sardines. |
|
BereidingMaak de vis schoon en fileer ze: pak de kop met 1 hand stevig beet, maak een inkeping in het vel onder de kop en trek de filets voorzichtig van elkaar. Spoel goed af onder koud stromend water en laat 1/2 uur staan in flink gezouten water.Doe de filets in een diepe schaal en meng met zout, specerijen, knoflook en zoveel azijn dat de vis onderstaat. Laat afgedekt 12 uur intrekken. Dep de filets droog, doe in een glazen pot, afgewisseld met de verse kruiden, en giet er olijfolie op tot de vis net onderstaat. Bewaar enkele dagen in de koelkast. Serveer met een scheutje azijn en fijngeknipte dille. NotitiesAls mezze.Lekker met ouzo, raki of bier. |
Home > Recepten