Home > Recepten

Vis, geroosterd, uit Jamaica

1 snapper van 2 kg schoongemaakt

2 lepels limoensap

zout

peper

125 g callalooblad

1 fijngehakt ui

2 fijngehakte lente-uitjes

2 geplette teentjes knoflook

1 gehakte spaanse peper



Callaloo wordt ook wel eens gespeld als 'valaloo', 'calalou', 'callalu' of 'callilu'. Het kan eventueel vervangen worden door tajerblad, spinazie of paksoi.
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Jamaicaans
  • Bron: Vismarkt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°.

Leg de vis in een grote kom. Wrijf de binnen- en buitenkant in met limoensap en bestrooi deze met zout en peper. Laat dit even staan terwijl u de overige ingredienten klaar maakt.

Doe de rest van de ingredienten in een kommetje en meng ze door elkaar. Dep de vis droog. Vul hem met het callaloo-mengsel. Wikkel de vis dan in alufolie.

Zet de vis 30-40 minuten in de oven tot het vlees ondoorschijnend is geworden. Haal de vis uit de folie (desgewenst aan tafel) en serveer hem heet.

Opdienen met ver brood of broodjes.