Vis, geroosterd, uit Jamaica |
|
1 snapper van 2 kg schoongemaakt 2 lepels limoensap zout peper 125 g callalooblad 1 fijngehakt ui 2 fijngehakte lente-uitjes 2 geplette teentjes knoflook 1 gehakte spaanse peper Callaloo wordt ook wel eens gespeld als 'valaloo', 'calalou', 'callalu' of 'callilu'. Het kan eventueel vervangen worden door tajerblad, spinazie of paksoi. |
|
BereidingVerwarm de oven voor op 200°.Leg de vis in een grote kom. Wrijf de binnen- en buitenkant in met limoensap en bestrooi deze met zout en peper. Laat dit even staan terwijl u de overige ingredienten klaar maakt. Doe de rest van de ingredienten in een kommetje en meng ze door elkaar. Dep de vis droog. Vul hem met het callaloo-mengsel. Wikkel de vis dan in alufolie. Zet de vis 30-40 minuten in de oven tot het vlees ondoorschijnend is geworden. Haal de vis uit de folie (desgewenst aan tafel) en serveer hem heet. Opdienen met ver brood of broodjes. |
Home > Recepten