Scholfilets, gevuld |
|
1 scholgraat met kop 2 glazen droge witte vermouth 1 takje selderij 1 takje peterselie 1 stukje wortel 1 stukje ui 1 laurierblaadje 1 schijfje citroen 1 blik zalm 1 ei zout peper 2 lepels slagroom 8 scholfilets boter 1 theelepels citroensap maïzena |
|
BereidingZet de graat op met een vol glas vermouth, 3 glazen water, peterselie en selderij, wortel, ui, laurier en citroen en laat 20 minuten trekken.Wrijf de zalm door een zeef of gebruik een mixer, meng het ei erdoor, zout, peper en slagroom. Rol de scholfilets losjes op (er moet ruimte inzitten), zet ze op hun kant in een beboterde pan tegen elkaar aan en schep het zalmmengsel erin. Kook de visbouillon tot de helft in, voeg er nog een glas vermouth en citroensap bij en giet over de vis. Zet de deksel op de pan en laat op laag vuur een kwartiertje stoven. De saus eventueel binden met maïzena. NotitiesDit is een eenvoudige versie van een luxe gerecht met tong en verse zalm. |
Home > Recepten