Home > Recepten

Goong Paad (gefrituurde garnalen met sambal)

675 g ongepelde garnalen

1 sjalot

1 teen knoflook

25 g gemberwortel Kha

2 verse rode pepers

2 theelepels gehakte sereh

1 theelepel gehakte korianderwortel

1/4 theelepel nootmuskaat

1 theelepel trassi

2 theelepels vers limesap

175 ml dikke kokosmelk

1/2 theelepel zout

peper

225 g rijstmeel

frituurolie
  • Omschrijving recept: Garnalengerechten; Thais
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel de garnalen, maar laat de staarten zitten.

Hak de sjalotten, de knoflook, de gember en de pepers in stukken en doe ze in een grote kom.

Voeg het citroengras, de koriander, de nootmuskaat, de trassi, het limesap en de kokosmelk toe, breng het op smaak met zout en versgemalen zwarte peper en meng alles goed door elkaar.

Doe de garnalen in de saus, vermeng ze goed met de saus en laat ze 30 minuten staan.

Haal de garnalen dan uit de saus, laat ze goed uitlekken en bestrooi ze met rijstmeel.

Verwarm de olie in een wadjan tot ze begint te roken, doe de garnalen erbij en laat ze 1-2 minuten bakken tot ze opkrullen.

Laat de garnalen op keukenpapier uitlekken en.

Verwijder voor het serveren de overgebleven olie.