Home > Recepten

Goong krathiam prik (knoflook-chiligarnalen)

12 tijgergarnalen met staart

12 a 14 kleine of 6 grote tenen knoflook

1 ui

3 a 4 korianderwortels

4 cm laos

1.5 lepel rode kerriepasta

5 lepels zonnebloemolie

2 lepels nam pla

1 lepel lichte sojasaus

1 lepel oestersaus

1 dl visbouillon

2 theelepels peper

2 lepels limoensap

1.5 lepel gula djawa of rietsuiker
  • Omschrijving recept: Garnalengerechten; Thais
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Kwee Siok Lan

Bereiding

Verwijder van de half ontdooide garnalen de zwarte darm en eventuele schaaldelen en sprieten, laat de staarten eraan.

Snipper knoflook en ui zeer fijn en doe in de blender. Voeg de korianderwortels toe. Hak de laos grof en doe erbij. Draai tot een smeuige massa.

Verhit een wok 20 seconden op hoog vuur, schenk de olie langs de wand erin en verhit tot die begint te roken.

Bak de uienpasta 1 minuut op matig vuur en voeg de garnalen, eventueel in 2 porties, toe, bak tot de garnalen rozerood kleuren.

Voeg nam pla, sojasaus, oestersaus, bouillon, peper, limoensap en palmsuiker toe en schep 1 minuut om tot de suiker is opgelost.

Laat de garnalen onder een deksel in 4 minuten op laag vuur beetgaar, sappig en warm worden.

Doe op een schaal en schenk de helft van de baksaus erover.

Notities

Lekker met radijs en Romeinse sla