Hoi shell phad tow jaew (venusschelpen) |
|
750 g kleine venusschelpjes of clams 2 sjalotjes 3 a 4 tenen knoflook 3 lepels zonnebloemolie 1 lepel oestersaus 2 lepels lichte sojasaus 2 lepels nam pla 2 lepels zwarte bonensaus 5 dl visbouillon 1 lepel limoensap 12 Thaise basilicumblaadjes In plaats van visbouillon kan ook half water, half witte wijn worden gebruikt. |
|
BereidingSpoel de schelpjes goed af, verwijder ongerechtigheden en kapotte exemplaren en laat ze uitlekken, dep daarna droog.Snipper sjalot en knoflook. Verhit een wok 20 seconden op hoog vuur, laat de olie langs de rand in de wok lopen en verhit tot die licht begint te roken. Fruit sjalot en knoflook 30 seconden, temper het vuur tot matig en roerbak vervolgens de schelpjes 1 minuut. Snij het basilicumblad in zeer dunne sliertjes en voeg met de rest van de ingredienten toe. Dek de wok af en laat 3 minuten zacht stoven. Verwijder niet-geopende schelpjes. NotitiesLekker met kaeng cheud pla muk (gevulde inktvissoep) en gekookte rijst of fijne rijstmie. |
Home > Recepten