Home > Recepten

Hsia jou p'a hsien ku (krab met champignons)

3 lepels magere kippenbouillon

1 theelepel suiker

1/2 theelepel ve-tsin

2 lepels droge sherry

1/2 theelepel zwarte peper

1 lepel sojasaus

1 theelepel zwarte boontjes gefermenteerd

1 teen knoflook

gemberwortel

1 uitje

300 g krab uit blik

300 g champignons
  • Omschrijving recept: Schaaldiergerechten; Paddestoelgerechten; Chinees

Bereiding

Roer 3 lepels magere kipbouillon, 1 theel. suiker, ½ theel. ve-tsin, 2 lepels droge sherry, ½ theel. zwarte peper en 1 lepel sojasaus door elkaar.

Week 1 theel. gefermenteerde zwarte boontjes 10 minuten in koud water.

Fruit 1 teen knoflook, gemberwortel, 1 uitje en de boontjes enkele tellen in hete olie en voeg 300 g uitgelekte krab in blik toe. Bak 1 minuut en haal van het vuur.

Bak 300 g plakjes champignons en doe bij de krab.

Doe weer op het vuur, doe het bouillonmengsel erbij en sudder 2 minuten.