Home > Recepten

Kabeljauw en garnalen in Mexicaanse saus

1 ui

2 teentjes knoflook

1 lepel gesneden jalapeñopeper

500 g tomaten

2 lepels olie

1 lepel Mexicaanse kruidenmix

1/2 lepel tijm

200 g kabeljauwfilet

100 g grote Noordzeegarnalen

zout

peper
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Garnalengerechten; Sausjes; Mexicaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel de ui en de teentjes knoflook.

Hak de ui, de knoflook en de pepers fijn.

Ontvel de tomaten, halveer ze, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees klein.

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, de knoflook en de pepers even aan.

Voeg de tomaten, de Mexicaanse kruidenmix en de tijm toe en laat het geheel ± 6 minuten zachtjes sudderen.

Snijd de kabeljauw in stukken en schep die met de garnalen door de saus.

Laat de kabeljauw in ± 7 minuten in de saus gaar worden.

Notities

Lekker met witte & wilde rijst en gesmoorde maïs met ui.