Kabeljauwkoekjes met citroensaus |
|
200 g kabeljauwfilet 1,5 theelepel kerriepoeder zout peper 3 lepels ijskoude slagroom 2 lepels eiwit 2 lepels citroensap 1,5 theelepel suiker 1 lepel bieslook 1,5 dl magere yoghurt 2 lepels mayonaise bloem 1 dl zonnebloemolie |
|
BereidingSpoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en dep hem droog.Hak de kabeljauwfilet zo fijn als gehakt, in een foodprocessor of met de staafmixer. Meng de gehakte kabeljauw met 1 theelepel kerriepoeder, een snufje zout, een snufje peper en de slagroom . Voeg beetje bij beetje het eiwit toe. Laat het mengsel in de koelkast een uurtje opstijven. Maak ondertussen het sausje: meng het citroensap met de suiker en roer tot de suiker is opgelost. Voeg de bieslook, 1/2 theelepel kerriepoeder, een snufje zout, een snufje peper, de yoghurt en de mayonaise toe. Laat het sausje tot gebruik in de koelkast staan. Vorm van het kabeljauwmengsel 8 platte ronde 'koekjes' en wentel deze door de bloem. Verhit de olie in een koekepan met antiaanbaklaag. Bak hierin de kabeljauwkoekjes aan beide kanten bruin en gaar (ca. 4 minuten). Voorzichtig keren! Leg de kabeijauwkoekjes op 4 bordjes en schep het sausje ernaast. Eventueel garneren met plakjes citroen, partjes tomaat, sprietjes bieslook en toefjes peterselie. |
Home > Recepten