Home > Recepten

Koolvis met spinazie gevuld

2 dunne koolvisfilets a 80 g

citroensap

zout

300 g spinazie vers

nootmuskaat

50 g kruidenboter

1 lepel creme fraiche

1 tomaat
  • Omschrijving recept: Visgerechten
  • Bron: Vis-recepten-lijst

Bereiding

Spoel de koolvisfilets af onder de koude kraan.

Dep het vervolgens droog met keukenpapier, besprenkelen met citroensap en bestrooien met wat zout.

Maak de spinazie schoon en was de spinazie in ruim water.

Kook het vervolgens in water met flink wat zout.

Stort het meteen in een vergiet en laat het goed uitlekken.

Doe de spinazie in een kommetje en roer er zout en nootmuscaat door.

Bestrijk 1 van de visfilets met kruidenboter en de helft van de spinazie.

Leg de andere helft erop en bestrijk het met de rest van de kruidenboter.

Leg de vis in een ovenschaal en giet de creme frache erop.

Was de tomaat en snijd het in plakjes. Leg de plakjes tomaat in de schaal en bestrooi het met wat zout.

Zet de schaal afgesloten met aluminiumfolie in de voorverwarmde oven. Stoof de vis in een kwartiertje gaar bij een temperatuur van 220 graden C.

Serveer de vis met gebakken aardappelen en de rest van de spinazie.