Home > Recepten

Makreel in mosterdsaus (magnetron)

2 stukken makreel

1 ui

2 dl witte wijn

1 theelepel mosterdzaad

20 g boter

20 g bloem

1 dl melk

2 lepels scherpe mosterd

1 lepel peterselie

1 lepel bieslook

peper

zout
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Sausjes
  • Bron: Vis-recepten-lijst

Bereiding

De schoon gemaakte, hele vissen 'kop aan staart' in een ovalen ovenvaste schaal leggen en een klein stukje aluminiumfolie strak om de koppen en staarten wikkelen. Het vel met een scherp mesje op enkele plaatsen voorzichtig insnijden.

De ui pellen en in ringen snijden, deze op de vis leggen. De wijn en de mosterdzaadjes toevoegen en de vis (afgedekt) 8-10 minuten op 100% verwarmen.

De vis voorzichtig uit de schaal nemen en op een magnetronbestendige schaal afgedekt laten staan. Het kookvocht zeven.

In een glazen litermaat de boter in circa 1 minuut op 100% smelten en de bloem erdoor roeren. De melk en 1 deciliter van het kookvocht toevoegen en de saus in circa 3 minuten op 100% aan de kook brengen. Het dikke papje van de bodem goed los roeren en de saus met een garde los roeren. Eventueel kan de saus nog iets worden verdund met kookvocht.

De mosterd en de kruiden door de saus roeren en de saus over de vis schenken.

De schotel met vis nog 1 minuut op 100% in de magnetron zetten en dan serveren.