Home > Recepten

Makreel met pikante saus

4 makrelen a 250 g

100 g kervel

50 g peterselie

20 g dragon

3 sjalotten

100 g boter

1 dl azijn

20 g peper

1 dl witte wijn

1 dl visfumet

1 lepel bloem
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Sausjes; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de makrelen goed schoon, was en droog ze.

Bak ze in wat boter aan en rooster ze vervolgens op de grill gaar.

Hak voor de saus de kervel, de peterselie en de dragon en versnipper de ui en de sjalotjes.

Smelt wat boter en stoof de sjalotjes daarin aan.

Strooi er wat bloem over en laat die eventjes drogen.

Voeg er dan de azijn, de witte wijn en de visfumet aan toe en laat de saus

tot de helft inkoken.

Breng de saus verder op smaak met een handjevol gemalen peper.

Voeg op het einde de gehakte groene kruiden toe en werk de saus met een klontje boter verder af.

Notities

Lekker met gekookte aardappels.