Home > Recepten

Merlan des Mareyeurs (wijting van de visboer)

3 sjalotjes

1/2 l droge witte muscadet of gros plant

1/2 l water

750 g wijtingfilet

zout

peper

peterselie

1 a 2 lepels dijonmosterd

125 g boter

citroensap
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Frans (Bretagne)

Bereiding

Beboter een vuurvaste schaal en doe er 3 gesnipperde sjalotjes, ½ l droge witte muscadet of gros plant en ½ l water in. Vouw 750 g wijtingfilet op met het vel naar binnen, leg in de schaal en bestrooi met zout, peper en peterselie. Dek af met vetvrij papier en zet 8-10 minuten in de oven (200°) tot de vis niet meer transparant is.

Giet het vocht in een braadpan en leg de vis op een schotel. Laat het vocht in 5 minuten voor de helft inkoken.

Haal van het vuur, 1-2 lepels Dijonmosterd erdoor kloppen, dan afwisselend op laag vuur 125 g koude boter in stukjes erdoor, maar de boter mag niet smelten en olie-achtig worden. Beetje citroensap erdoor. Vis afgieten en saus erover doen.