Merlan des Mareyeurs (wijting van de visboer) |
|
3 sjalotjes 1/2 l droge witte muscadet of gros plant 1/2 l water 750 g wijtingfilet zout peper peterselie 1 a 2 lepels dijonmosterd 125 g boter citroensap |
|
BereidingBeboter een vuurvaste schaal en doe er 3 gesnipperde sjalotjes, ½ l droge witte muscadet of gros plant en ½ l water in. Vouw 750 g wijtingfilet op met het vel naar binnen, leg in de schaal en bestrooi met zout, peper en peterselie. Dek af met vetvrij papier en zet 8-10 minuten in de oven (200°) tot de vis niet meer transparant is.Giet het vocht in een braadpan en leg de vis op een schotel. Laat het vocht in 5 minuten voor de helft inkoken. Haal van het vuur, 1-2 lepels Dijonmosterd erdoor kloppen, dan afwisselend op laag vuur 125 g koude boter in stukjes erdoor, maar de boter mag niet smelten en olie-achtig worden. Beetje citroensap erdoor. Vis afgieten en saus erover doen. |
Home > Recepten