Merluza a la Gallega (heek met chorizo) |
|
50 ml olijfolie 2 uien in ringen 6 tenen knoflook 2 theelepels paprikapoeder 15 cm chorizo in plakken 10 pimientos de padron of groene spaanse peper 900 g geschilde bloemige aardappels 85 ml droge witte wijn 300 ml water 8 heekfilets van 100 g of 4 van 225 g Kan ook met kabeljauw of schelvis. |
|
BereidingVerhit de olie in een terracotta cazuela of platte vuurvaste casserole, fruit ui en knoflook zacht. Voeg paprikapoeder toe en bak 2-3 minuten. Doe dan chorizo en de peper erbij en fruit 3-4 minuten. Roer de aardappels erbij, doe wijn en water erbij met zout en peper en pruttel 10 minuten tot de aardappels net gaar zijn en het vocht iets is ingekookt.Bestrooi de heek met zout en peper, leg op de aardappls en laat 8-10 minuten pruttelen. |
Home > Recepten