Home > Recepten

Mosselen met Gueuze

4 preiwitten

1 soepselderij

2 grote uien

25 g kervel

50 g boter

tijm

laurier

peper

zout

6 lepels mousselinesaus

4 a 6 kg mosselen

1/2 l Gueuze
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de prei, selderij en uien fijn en stoof ze met boter.

Voeg tijm, laurier toe en bevochtig met water.

Kook de groenten gaar (het water moet helemaal zijn verdampt).

Schik de mosselen in een kookpot, kruid met peper en zout, bestrooi met de gestoofde groenten en overgiet met de Geuze.

Breng het geheel aan de kook, schud de mosselen op en laat ze verder gaar koken.

Neem de mosselen uit de pan en houd ze warm.

Zeef het kookvocht, bind het met een weinig mousselinesaus en werk af met een beetje gehakte kervel.

Haal de mosselen uit hun schaal en overgiet ze met de afgewerkte saus.