Home > Recepten

Oesters in sojasaus

12 oesters

2 sjalotjes

1/2 rode spaanse peper

1 teen knoflook

2 bosuitjes

2 lepels sojasaus

2 theelepels olijfolie

2 theelepels witte wijnazijn
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Sausjes
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Open de oesters, haal uit de schelp en vang het vocht op. Spoel de helft van de schelpen onder koud water af en dep droog met keukenpapier. Leg de oester in de schelpen.

Snipper het sjalot heel fijn. Snij de peper in flinterdunne reepjes. Snipper de knoflook heel fijn. Snij de bosui in dunne ringetjes.

Roer een sausje van 1 lepel oestervocht, sojasaus, olie en azijn. Roer sjalot, peper en knoflook erdoor en verdeel over de oesters.

Bestrooien met bosui.